Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Кенди Дълфър взриви публиката на джаз феста в Банско

2 коментара
Кенди Дълфър взриви публиката на джаз феста в Банско

Холандската саксафонистка Кенди Дълфър взриви във вторник вечер публиката на 12-тото издание на джаз феста в Банско. Въпреки дъжда стотици танцуваха на градския площад под звуците на музиката от последния албум на Дълфър Funked Up & Chilled Out (2009).

Изпълнителката предизвика истински фурор, когато по време на концерта слезе от сцената и свирейки мина между публиката.

Дълфър и нейният бенд (Ulco Bed-китара, Ronald Kool-кийборд, Manuel Hugas-бас, Joost Kroon-ударни, Chance Howard-кийборд и вокал, Leona Phillipo-вокал и Jan van Duikeren-тромпет) впечатлиха с непосредственост и доброжелателност в отношението си към публиката. Те  изпълниха два биса, след което всеки желаещ получи автограф или възможност да се снима със звездата.

Родена е в Амстердам, баща ѝ е известният джаз-саксофонист Ханс Дълфър. Свири на саксофон от седемгодишна, на четиринадесет вече е лидер на своята група "Funky Stuff". Още тийнейджър Кенди записва за световни музикални компании, а на двадесет започва да обикаля света. Започнала да свири на сопран-саксофон, по-късно преминава към алт-саксофон, който е любимият ѝ инструмент и досега.

В Америка става популярна, благодарение на Принс, който я кани да работи с него още в началото на кариерата ѝ. И до днес често я наричат "Момичето на Принс", а тя продължава да бъде предпочитаният от него изпълнител на саксофон.

Освен с Принс, Кенди има записи с Дейв Стюарт от "Юритмикс", Марсио Паркър, Бийонсе, "Пинк Флойд", Чака Кан, Дейвид Санборн, Маркъс Милър, Алън Парсънс.

Нейната първа съвместна работа с Дейв Стюарт е "Lili Was Here", която е №1 по цял свят през 1989.

Кенди Дълфър е номинирана за Grammy още с първия си запис Saxuality (1990). Вторият ѝ албум Sax-A-Go-Go през 1994 г. достига пета позиция в джаз класацията на Billboard.

Досега Кенди е издала повече от десет албума, в които синтезира рок и бийт, блус, поп и джаз.
подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

2 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Неграмотна
    #2

    Абе, всичко хубаво (и аз много я харесвам), ама да му се не види, защо, Медияпул, едни имена са на български, а други на латиница изписани???Хайде, назначете най-накрая редактор, който знае добре български език. Срамота е, в България заплатите са ниски, пък то каква представа давате за себе си ... УФ!

  2. Петров
    #1

    Бях на шоуто, беше фантастично !

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.