Bansko.net»Новини от региона»Новини от Банско»Фреди Коул ще изнесе концерт на джаз фестивала в Банско

Фреди Коул ще изнесе концерт на джаз фестивала в Банско

19 Юни 2008, 03:00
Admin
Admin
Новак
5k
Фреди Коул ще изнесе концерт на джаз фестивала в Банско

За първи път у нас най - малкият брат на Нат Кинг Коул - Фреди Коул, ще изнесе концерт. Проявата е част от Банско Джаз Фест, който ще се състои от 8 до 13 август, съобщи пресаташето на фестивала Албена Безовска.

В Банско Фреди Коул ще представи песни от последния си албум заедно със своята група, която ръководи от основаването й през 70 - те години на миналия век.

За първи път тази година във фестивала ще участват представители от Япония - пианистката Кейко Борйесон и Квартета на саксофониста Суун Ким.

Международната група "Тархана" ще представи новия си проект, в който участва и Теодосий Спасов.Групата пристига в Банско след успешно европейско турне, започнало от Холандия, където групата живее и работи.

За първи път на българска сцена ще звучи изпълнение на Белградския Диксиленд - един от добрите европейски оркестри с изключително богат класически диксиленд репертоар.

Публиката на Банско ще се срещне и със завърналата се след петгодишен престой в Китай българска джаз певица Диляна Георгиева.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати